Kračlou: Vratite nam Donington

Moto GP 28. jul. 20176:08 > 6:09
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač LCR Honde Kal Kračlou rekao je da je za njega “Silverston” dosadan i da bi voleo da se Velika nagrada Britanije vrati na “Donington park”.

Britanski Gran Pri je deo kalendara Moto GP šampionata od 1977. godine. Prvih deset trka voženo je na “Silverstonu”, pre nego što je “Donington” dobio domaćinstvo, koje je zadržao do 2009. godine. Zbog planova “Doningona” da obezbedi prava na trke Formule 1, Moto GP se vratio na “Silverston”, gde se i dalje voze trke tog šampionata.

Kračlou, koji je debitovao u kraljevskoj klasi 2011. godine, nikada nije vozio u Doningtonu, ali ima iskustvo sa te staze iz vremena kada se takmičio u Svetskom superbajk šampionatu i Britanskom superbajk šampionatu. Upitan na kojoj stazi bi voleo da vozi svoju domaću trku, britanski motociklista je rekao:

Gde bih više voleo da vozim? Na Doningtonu, pošto mislim da je iz perspective vozača, ali i navijača, Silverston dosadan. Imao sam sjajnu trku na Silverstonu prošle godine, vozio sam sjajno tamo tokom svoje karijere, ali želim nešto drugačije. To ne znači da ne volim Silverston, to ne znači da neću dati sve od sebe tamo, samo bih voleo neku promenu. Ako može da se promeni ili postoji mogućnost, voleo bih da se vrati Donington, pošto je potpuno drugačija staza. Na Silverstonu nema elevacije, dosadna je staza. Brza je, ali brzo nije uvek i sjajno. Ljudi ne mogu da se približe, volim kada su blizu i uživaju”.

“Silverston” je kao domaćina Velike nagrade Britanije trebalo da zameni nova staza u Velsu, ali je taj projekat u dva navrata odlagan.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se u Brnu 6. avgusta.