Markez: Veleo bih mirniju trku u Maleziji

Moto GP 26. okt. 201714:46 > 14:49
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španac Mark Markez mogao bi u Maleziji na stazi Sepang da osvoji šestu titulu svetskog šampiona u motociklizmu, a četvrtu u kraljevskoj klasi. Hondin vozač kaže da će se i u Maleziji truditi do maksimuma.

Dve trke pred kraj MotoGP sezone šampionska trka je spala na samo dva imena. Markez i Italijan Andrea Doviciozo jedini su ostali u borbi za titulu, a njih dele čak 33 boda. To znači da je Špancu u nedelju dovoljna druga pozicija da overi šestu titulu šampiona.

Vozač Honde je fokusiran pred vikend u Maleziji, a s obzirom da staza Sepang više odgovara Dukatiju i Doviciozu, Markez ne razmišlja mnogo o kalkulacijama.

„Glavni cilj je završtiti trku, ali to što ovog vikenda mogu da postanem šampion čini da sve bude mnogo uzbudljivije. Motivisan sam da dam svoj maksimum, moram da se spremim dobro za trku. Ima mnogo brzih vozača koje moramo da pobedimo. Voleo bih da ova trka bude malo mirnija, ali ako bude borbe, boriću se,“ rekao je dan pre prvog treninga Markez.

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo priznaje da će jako teško nadoknaditi 33 poena koliko trenutno zaostaje za Markezom u generalnom plasmanu.

„U Australiji je bilo baš loše. Sada moramo da se trudimo mnogo više. Što se tiče šampionata i dalje je sve otvoreno, videćemo i kakvo će vreme biti u Maleziji. Moramo da budemo spremni na sve,“ rekao je Doviciozo koji je imao jako loš prošli vikend na ostrvu Filip gde je zauzeo tek 13. mesto.

Ipak prošlogodišnja pobeda na stazi Sepang mu daje razlog za optimizam.

„Lepo je kad se setim te pobede i borbe sa Valentinom Rosijem i Andreom Janoneom. U prošlosti nismo bili konkurentni na suvom, ali ove godine bi to moglo da se promeni. Cilj je dobiti trku, a da bi se to desilo morate i da napravite dobre odluke“. završio je Dovi.

Prvi nezvanični trening Moto GP klase na stazi Sepang je u noći između četvrtka i petka u 3:55 i možete ga gledati na SK3. Kvalifikacije su u subotu od 7:30, a glavni događaj vikenda, trka na kojoj možda dobijemo ovogodišnjeg šampiona je u nedelju u 8:00 uz prenos na SK1.