Doviciozo: I u Valensiji na pobedu

Moto GP 29. okt. 201713:45 > 13:54
Podeli:
© 2017 Ducati Motor Holding spa

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo rekao je posle trijumfa na Velikoj nagradi Malezije da je na stazi „Sepang“ njegov tim istinski bio dominantan.

Doviciozo je drugu godinu zaredom slavio u Maleziji, a pošto su mu se na podijumu pridružili timski kolega Horhe Lorenco i Žoan Zarko na Jamahi Teh 3 odložena je odluka o šampionu.

Vozaču Repsol Honde Marku Markesu za titulu je bilo potrebno da u slučaju pobede italijanskog motocikliste bude barem treći, ali pošto je bio četvrti, njegova prednost je smanjena na 21 bod. Tako će sve biti rešeno na velikom finalu u Valensiji 12. novembra.

Bio je ovo savršen vikend, bili smo brzi na svakom treningu, kako po suvom, tako i po kiši, a i sada smo dominirali u promenljivim uslovima. Ovde, u Sepangu, Horhe i ja smo zaista bili u prednosti što se tiče motora, pošto je Dezmosediči bio izuzetno brz, a mi smo uspeli da iskoristimo to na najbolji način, uprkos tome što su uslovi bili teški jer nije bilo prijanjanja“, istakao je Doviciozo.

Italijan je istakao da je svestan da ga čeka težak posao na poslednjoj trci sezone, ali da će na stazi „Rikardo Tormo“ ići na pobedu.

Prezadovoljan sam jer zbog pobede ostajem u trci za titulu, iako znam da će biti teško u Valensiji, pošto je to staza na kojoj Markes uvek vozi odlično. Idemo u Španiju sa velikim samopouzdanjem i pokušaćemo da odnesemo trijumf“, naglasio je Doviciozo.

Doviciozo će se u Valensiji boriti za svoju drugu titulu u karijeri, a Markes za šestu.