Doktor i pored kazne pobedio uz rekord na reliju Monce

Podeli:
Monster Energy

Legenda motociklizma Valentino Rosi je u nedelju osvojio rekordni šesti put Monca reli šou, iako je bio kažnjen sa deset sekundi pošto je težina njegovog vozila bila manja.

Iako je sezona u Moto GP šampionatu nedavno završena popularni Doktor je rešio da sa dva točka, ponovo pređe na četiri. 38-godišnji Italijan se još jednom okušao u Monca reli šou, gde je slavio rekordni šesti put. Rosi je prethodno trijumfovao i 2006, 2007, 2012, 2015. i 2016. godine, svaki put sa svojim suvozačem Karlom Kasinom, prva dva puta u Ford Fokusu WRC, a zatim u Ford Fijesti RS WRC.  

Vozač Jamahe u „kraljevskoj klasi“ je u nedelju bio i kažnjen, jer je utvrđeno da njegova Fijesta ima sedam kilograma manje od dozvoljenog, pa je sankcija iznosila deset sekundi. 

Monster Energy

Ipak, Rosi i Kasina su u poslednjem delu relija u Monci uspeli da iskoriste greške do tada vodećeg Marka Bonanomija, pa su na kraju izašli kao pobednici. Bonanomi i Điđi Parolo su na kraju bili treći, dok su drugo mesto zauzeli reli vozači Andreas Mikelsen i Tijeri Novil. 

Šampion motokrosa Toni Karioli je bio četvrti, a peto mesto je zauzeo dvostruki šampion Italije u reliju Pjero Longi. 

Prvi put na Monca reliju je učestvovao i Rosijev polubrat Luka Marini, vozač Moto2 šampionata, koji je u ukupnom poretku završio na 26. mestu. 

Na reliju je ukupno učestvovalo 105 vozila, a 12 timova nije završilo nadmetanje.