Luti: Nisu svi Markes

Moto GP 23. dec 201719:04 > 19:09
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Švajcarski motociklista Tom Luti rekao je da veruje da je većina šefova timova u poslednje vreme uvidela da su imali nerealna očekivanja, pošto su mislili da svi treba da imaju rezultate kao Mark Markes.

Mladi Španac je od debija u kraljevskoj klasi 2013. godine osvojio četiri titule, a u februaru će napuniti 25 godina. S druge strane, Luti će tek sledeće godine debitovati u najjačoj kategoriji, sa 31 godinom, pošto je 16 godina proveo u klasama do 125 i 250 kubika, kao i Moto2 kategoriji.

Bio je period, što je neverovatno, kada su svi tražili 20-godišnje momke, tu su bili Markes, Miler i ostali, koji su bili baš mladi. Mislim da ljudi sada shvataju da nisu svi Markes, a da je pojedinim momcima potrebno malo više vremena da bi naučili neke stvari. I zato je meni bilo teško jer sam sa 31 godinom praktično mator i bez šanse. Lepo je videti da je Rosi i dalje tu i pobeđuje. To mi i pomaže„, rekao je Luti.

Luti je svoj najbolji rezultat ostvario 2005. godine, kada je bio šampion klase do 125 kubika. Od tada je dva puta bio vicešampion srednje kategorije, prošle i ove sezone, a naredne će braniti boje Mark VDS rejsinga u Moto GP šampionatu.