Aspar u čast Nijetu promenio ime u Anhel Nijeto tim

Moto GP 26. dec 201712:53 > 12:56
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Aspar tim je odlučio da oda počast Anhelu Nijetu tako što su svom timu dali ime po španskoj legendi. Helete Nieto će se pridružiti Anhel Nijeto Timu kao direktor.

Helete Nijeto vraća se „kući“ i preuzeće Anhel Nijeto tim koji će „pokrivati“ sve – od španskog moto šampionata, preko Moto 3 juniosrkog šampionata sveta, Moto 3 i Moto GP šampionata sveta.

„Anhel Nijeto je sinonim za motociklističke trke, za sport koji mu je dao toliko toga i kome je on dao mnogo. Španija je zahvalna čoveku koji je bio pionir motociklizma i želimo da na ovaj način očuvamo uspomenu na njega“, rekao je Horhe Martinez, nekada veliki Nijetov rival na stazi, ali i veliki prijatelj van nje.

Četvorostruki šampion sveta, Horhe Martinez kaže da će Aspar nastaviti da odaje počast Anhelu Nijetu i na način što će njegovog najstarijeg sina koji će biti zadužen za razvoj tima od najmlađih kategorija do Moto GP klase.

„Uvek ste mogli toliko da naučite od njega. Anhel je pomogao velikom broju ljudi, bio je važan deo moga života, a to su i njegovi sinovi Helete i Pablo, kao i njegov nećak Fonsi. Anhel je bio veoma uzbuđen zbog ovog projekta, imao je poverenja u mene da u ovaj sport uvedem njegovog sina i rekao mi je da zna da će uz mene učiti. To što sam u mogućnosti da mu na ovaj način odam počast i da nastavim ovaj projekat sa njegovim sinom čini me izuzetno ponosnim“, rekao je Martinez.

Helete Nijeto je za Aspar vozio od 1993. do 1997. a sada će se projektu Horhea Martineza pridružiti na sasvim drugačiji način, zbog čega je, kako je i sam rekao, veoma uzbuđen.