Lorenco: Opala mi je vrednost

Moto GP 15. jan 201820:36 > 20:40
Podeli:
© 2018 Ducati Motor Holding spa

Vozač Dukatija Horhe Lorenco rekao je da svaki motociklista vredi onoliko koliko je pokazao na poslednjoj trci, ali da on ima dobar ugovor za predstojeću sezonu.

Španac je stigao u italijanski tim posle devet sezona u Jamahi, ali njegov prelazak na Dezmosediči nije bio toliko lak. Napredovao je kako je sezona odmicala, ali je prvi put od debija u kraljevskoj klasi godinu završio bez pobede, na sedmom mestu u poretku, a samo tri puta se našao na podijumu.

Većini vodećih vozača ističu ugovori na kraju ove godine, a Lorenco priznaje da je njegova vrednost opala pošto je zaslužio dvogodišnju saradnju sa Dukatijem.

Imam dobar ugovor zato što je moja vrednost bila visoka. Veliki broj vozača priča o tome, ali kada sam potpisao ugovor bio sam petostruki svetski šampion, sa više od 60 pobeda, od toga 44 u kraljevskoj klasi, veliki broj pol pozicija… Svake sezone sam se devet godina borio za titulu, tako da sam zaslužio taj ugovor. Kažu da je tvoja vrednost ista kao tvoja poslednja trka, a ja sam na poslednjoj izleteo, tako da mi nije velika, a moja prošla sezona nije bila dobra“, istakao je Lorenco.

Lorenco je istakao da se do kraja prošle sezone osećao prirodno na Dukatiju, ali naglašava da će nastaviti sa adaptacijom pošto veruje da će ovogodišnji model biti mnogo više naklonjen njemu.

Nikada ne prestajete sa učenjem, a ja nikada ne prestajem da menjam svoj stil vožnje, a takav je slučaj bio i u mojoj osmoj ili devetoj godini sa Jamahom. Morate da imate volju i znatiželju da to uraditi, a i kada se povučem pokušaću da naučim nešto. Prošle godine sam se mnogo promenio, mnogo sam naučio i pokušavam da vozim Dukati najbolje što mogu“, rekao je Lorenco.

Ovogodišnji Moto GP šampionat počinje trkom za Veliku nagradu Katara 18. marta.