Vinjales: Zarko je dokaz da je Jamaha pogrešila

Moto GP 30. maj 20180:59 > 1:01
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Maverik Vinjales rekao je da su rezultati koje postiže Žoan Zarko na privatnom motoru japanskog proizvođača pokazatelj da on ide u pogrešnom smeru.

Vinjales je trenutno drugi u generalnom plasmanu Moto GP šampionata, sa 36 bodova manje od branioca titule Marka Markesa, ali za sada ima problematičnu sezonu. Na pet trka, koliko ih je do sada voženo, mladi Španac se samo jednom našao na podijumu.

S druge strane, Zarko je dva puta bio drugi, a ima stariju specifikaciju motora u odnosu na Vinjalesa i njegovog timskog kolegu Valentina Rosija. Francuski motociklista je dva puta startovao sa pol pozicije, a u kvalifikacijama mu je najlošiji rezultat četvrto mesto.

Motor ide dobro, pogledajte samo Zarka. On je primer da je Jamaha u jednom trenutku pogrešila. Negde smo pogrešili. Sigurno je da tokom predsezone nismo pratili put kojim je trebalo da idemo“, naglasio je Vinjales, a prenosi motorsport.com.

Velika nagrada Francuske bila je 15. trka zaredom na kojoj vozači Jamahe nisu stigli do najvišeg stepenika pobedničkog postolja. Rosi naglašava da to nije slučajno.

Ako želimo da pobedimo, ovo nije dovoljno. Volim da radim sa Jamahom, ali sada moramo da reagujemo brzo. Kada pogledamo istoriju, Jamaha baš i ne zna da reaguje. Najvažnije je da ostanemo fokusirani i da se nadamo da ćemo u drugom delu sezone napraviti napredak. Ako ne možemo da stignemo do podijuma, moramo da pokušamo da budemo među prvom desetoricom da bismo osvojili što više bodova“, istakao je Rosi.

Naredna trka sezone Moto GP šampionata vozi se u nedelju za Veliku nagradu Italije, a kompletnu akciju od petka možete da pratite na kanalima Sport Kluba.