Rosi: Divno je biti kod kuće, boriću se za podijum

Moto GP 5. sep. 201818:49 > 18:56
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Valentino Rosi prošle godine nije nastupio na Velikoj nagradi San Marina u Mizanu zbog povrede noge, a ove godine se vraća u nadi da bi mogao da ima dobar rezultat.

Staza u Mizanu je na svega dvadesetak minuta vožnje od rodnog mesta Valentina Rosija, pa će „doktor“ ponovo voziti na stazi koja mu je maltene domaći teren. 

Uvek je poseban osećaj kada stigneš na svoju domaću trku“, kazao je Rosi za sajt MotoGP pred Veliku nagradu San Marina i Riminija koja je na programu za vikend od 7. do 9. septembra. 

 „Bili smo na testu ovde u Mizanu pre nekoliko nedelja i moramo da nastavimo da radimo posle onoga što smo tamo postigli. Daćemo maksimum od sarta vikenda i probaćemo da odradimo dobru trku i da se borimo za podijum. Nadam se takođe da će vreme biti dobro kako bi svi mogli da uživaju u ovom vikendu“, dodao je Rosi koji je šest puta bio na podijumu u Mizanu, a tri puta je pobedio. 

Poslednji put se to desilo 2014. godine, a da li će se ponoviti u 2018. gledajte na Sport Klubu 3 u nedelju 9. septembra. Akcija u subotu, kada su kvalifikacije je takođe na Sport Klubu 3, dok ćete treninge u petak moći da pratite na Sport Klubu 1.