Zarko: Nema rešenja za probleme Jamahe

Moto GP 25. sep 201812:48 > 13:06
Podeli:
Mirco Lazzari gp, Getty Images Sport

Vozač tima Jamaha Teh 3 u Moto GP šampionatu Žoan Zarko rekao je da problemi koje ima japanski proizvođać motora i njegova ekipa sada nisu rešivi.

Na poslednjoj trci u Araganu Zarko je završio na cilju kao 14, njegov kolega Hafiz Sarin je bio 18, dok su vozači fabričke Jamahe Valentino Rosi i Maverik Vinjales bili na 8. i 10. mestu. 

Tako je nastavljena serija Jamahe bez pobede u kraljevskoj klasi i na 23. trci, dok u poslednje četiri trke nije ostvareno nijedno mesto na podijumu.

Iako su vozači Jamahe dobro počeli sezonu, kako ona odmiče sve više se muče sa problemom prianjanja zadnjeg dela motocikla.

„Ne postoji rešenje, jer ako pokušate da vozite brže u krivini onda proklizavate. Ako pokušate da usporite da biste imali bolje ubrzanje, vi ga nemate i ne znate gde da idete. Taj problem imamo već duže i znamo da moramo da ga rešimo. Problem je situacija u kojoj sam ja sada, tužno je jer pokušavate da date sve od sebe kao vozač, a onda se zapitate da li je to OK ili ne“, rekao je Francuz koji će na kraju sezone napustiti Jamahu Teh 3 i preći u KTM. 

Zarko je na Aragonu ostvario svoj najslabiji rezultat u sezoni, zbog čega je bio veoma nezadovoljan. 

„Žao mi je jer sam želeo da uživam u trci, ali sam se više borio sa motorom, nego što sam ga vozio“, rekao je Zarko.