Potvrđeno – Lorenco ne vozi u Australiji

Moto GP 21. okt. 20185:47 > 5:49
Podeli:
© 2018 Ducati Motor Holding spa

Vozač Dukatija Horhe Lorenco propustiće treću trku zaredom, pošto je italijanski tim potvrdio da neće voziti ni na Velikoj nagradi Australije naredne nedelje.

Španski motociklista i dalje ima velike probleme sa zglobom leve ruke koji je povredio u teškom padu tokom treninga u Tajlandu. Zbog te povrede petostruki svetski šampion nije vozio na trci dva dana kasnije, a povukao se i sa ovonedeljne Velike nagrade Japan, što je dovelo njegovo učešće na sledećoj trci pod znak pitanja.

Lorenco je u subotu rekao da veruje da je gotovo nemoguće da će biti spreman za „Filip Ajland“, pošto se nije dovoljno oporavio u poslednje dve nedelje. Dan kasnije Dukati je objavio da Španac neće putovati u Australiju, već da će se vratiti u Barselonu, a da je plan da se vrati na vreme za Veliku nagradu Malezije koja se vozi 4. novembra.

Za sada nema zvaničnih informacija ko će zameniti Lorenca u Australiji, ali je glavni kandidat za to mesto Alvaro Bautista iz Anhel Nijeto tima. U normalnim okolnostima bi prvi pik za zamenu bio test vozač Dukatija Mikele Piro, ali je on zauzet testiranjima u Valensiji.