Doktor: Volim ostrvo Filip, uvek smo tamo jaki

Moto GP 24. okt. 201814:56 > 15:14
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač fabričkog tima Jamahe Valentino Rosi je kazao da je optimista pred Veliku nagradu Australije na ostrvu Filip jer je prošle sezone na toj stazi bio drugi.

Ni ove sezone Valentino Rosi nije ni blizu borbe za titulu. Šampion sveta u motociklizmu je Mark Markez, a Doktor će probati do kraja sezone da bar dođe do prvog trijumfa. Rosi nema pobedu od prošlogodišnje Velike nagrade Holandije. 

Ipak u Australiji Rosi uglavnom ima dobre rezultate, pa se nada da će i nedelju 28. oktobra biti na pobedničkom postolju.

Volim Veliku nagradu Australije i uvek sam srećan da dođem ovde. Dopada mi se ostrvo Filip, prošle godine smo imali dobru trku i završio sam drugi ispred Maverika Vinjalesa koji je bio treći. Probaćemo i ove godine da ostvarimo dobar rezultat, ali zaista je Australija posebna. Staza je drugačija i takva ne postoji na svetu. Moraćemo takođe da vidimo i kakvo će da bude vreme“, kaže Rosi koji je u Japanu završio četvrtoplasirani.

Valentinov klupski kolega Maverik Vinjales takođe želi dobar plasman u Australiji.

U Japanu smo probali da damo sve što možemo, ali to nije bilo dovoljno. Sada je vreme da se fokusiramo na Australiju. Ta staza je jedna od mojih omiljenih. Volim dizajn staze i volim da boravim tamo. Prošlogodišnje iskustvo je bilo dobro i zaista sam motivisan za ovu trku. Imam lepa sećanja sa ove staze“, kaže Vinjales,

Akcija na stazi na ostrvu Filip počinje u noći između četvrtka i petka u 1 čas iza ponoći uz direktan prenos na Sport Klubu 3. Na istom kanalu ćete moći da gledate i kvalifikaije u subotu i trku u nedelju.