Pedrosa: Ništa posebno u Valensiji

Moto GP 5. nov 20186:42 > 6:51
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Dani Pedrosa je na Velikoj nagradi Malezije završio kao petoplasirani što mu je ove sezone jedan od boljih plasmana. Vozač Honde nije uspeo da se izbori za pobedničko postolje sa Aleksom Rinsom, Maverikom Vinjalesom i Žoanom Zarkom.

Imao sam dobar osećaj na početku trke, ali sam se kasnije dosta mučio sa motociklom. Nisam mogao da vozim kao što sam hteo i obišli su me Rins i VInjales. Ali bolje je bilo nego obično. Na početku sam imao problema sa Doviciozom i nisam mogao da ga preteknem jer je dobar na kočenju i na izlasku iz krivina. Kada sam bio četvrti smanjiavo sam zaostatak za Zarkom i imali smo isti ritam. Na kraju je Suzuki bio veoma dobar, u krivinama i posebno je imao dobro prijanjanje“, kaže Pedrosa koji kaže da je dobar rezultat došao kao posledica dobrih podešavanja.

Podešavanje je bilo drugačije i zato sam mogao da obilazim i da imam dobar ritam. Na kraju sam imao problema sa gumama i izgubio sam brzinu. Možda sam mogao da se više približim Zarku u sredini trke i onda da se bolje branim od Rinsa i Vinjalesa“.

Španac u Valensiji završava svoju MotoGP karijeru i postaće test vozač ekipe KTM. Dani kaže da u Valensiji ne sprema nikakav veliki oproštaj.

Mislim da će biti gužve posebno jer ljudi znaju da mi je poslednja trka i da hoće da budu malo sa mnom. Međutim ja ću se fokusirati na trku. Ništa posbeno neće biti u Valensiji, samo ću probati da odvezem najbolju trku. To je to“.