Dukati smiruje 'vatru' između Dovicioza i Lorenca

Moto GP 7. nov 20180:29 > 0:32
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle svađe koja je izbila između Horhea Lorenca i Andree Dovicioza tokom vikenda za Veliku nagradu Malezije, Dukati planira sastanak sa obojicom svojih vozača da bi se ta situacija raščistila.

U Sepangu je došlo do verbalnog rata između timskih kolega kada je Italijan dao svoje viđenje situacije o tome zašto je Lorenco zbog povrede morao da propusti četvrtu trku zaredom. Doviciozo je insinuirao da se španski motociklista često nalazi u takvim situacijama i da mu u Dukatiju do dozvoljavaju, što je dovelo do Lorencovog oštrog odgovora na Tviteru.

Pošto je pretposlednju trku sezone završio na šestom mestu, Doviciozo je pokušao da smiri situaciju, istakavši da Lorenco nije razumeo šta je hteo da kaže i da je njegovu izjavu shvatio preozbiljno.

Povezano

S druge strane, sportski direktor Dukatija Paolo Ćijabati je priznao da u timu planiraju da razgovaraju sa svojim vozačima i da im još jednom naglase šta je prioritet.

Jasno je da su interesi Dukatija važniji od ličnih problema između vozača. Kada budemo zajedno u Milanu, odvojićemo pola sata da bismo razgovarali sa Horheom i Andreom. Želimo da izbegnemo da se nešto slično desi tokom poslednje trke sezone. Razumem da takve situacije mogu da se dese, ponekad su vozači nervozni tokom trkačkog vikenda i u promenljivim uslovima kažu nešto što ne bi trebalo“, istakao je Ćijabati za motorsport.com.

Novonastala situacija ne predstavlja ništa novo za Ćijabatija, koji je morao da interveniše kada je došlo do razmirica između Dovicioza i njegovog bivšeg timskog kolege Andree Janonea 2016. godine. Sve se desilo pošto je Janone izbacio sa staze Dovicioza kada su se borili za drugo mesto na Velikoj nagradi Argentine.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se završava 18. novembra na stazi „Rikardo Tormo“ u Valensiji. Biće to poslednja trka za Lorenca u Dukatiju, pošto će od naredne sezone voziti za Repsol Hondu, a na njegovo mesto dolazi Danilo Petruči.