Džarvis: U 2019. će Jamaha napraviti velike promene

Moto GP 7. nov 201815:33 > 15:44
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šef fabričke Jamahe Lin Džarvis je u opširnom intervjuu govorio za crash.net, a najavio je i velike promene u timu u kom će i seledeće godine biti Valentino Rosi i Maverik Vinjales.

U aktuelnoj sezoni Jamaha je mnogo razočarala. Japanski tim je došao do samo jedne pobede i to tek u 17. trci u šampionatu na ostrvu Filip. Tada je trijumfovao Maverik Vinjales u trci u koju Mark Markez nije ni završio. U poslednjih nekoliko trka Jamaha pokazuje napredak, a to se vidi iz rezultata Valentina Rosija i Žoana Zarka u Maleziji. 

Mnogo je vremena prošlo od Asena prošle godine do Austrlaije. Nije bilo lako. Prošlu godinu smo počeli dobro i sa Valeovom pobedom u Asenu smo bili ok. Ponavljali su nam se problemi u nekim trkama i na kraju smo imali mnogo problema na kraju sezone posle pozitivnog starta. Za ovu sezonu smo se nadali nekom boljem izdanju i bilo je frustrirajuće i teško za vozače da to prihvate. Oni su ovde da bi pobeđivali. I dalje ne mogu da kažem da smo sve rešili jer i dalje ima stvari koje treba da se poprave“, kaže Lin Džarvis

Prvi čovek Jamahinog tima je nagovestio neke promene za narednu sezonu pa je usledilo pitanje o tome šta je konkretno mislio.

Povezano

 „Ne mogu vam reći, još je rano. Bićemo drugačiji sledeće sezone. Maverik će promeniti šefa ekipe i imaće novog analitičara uz sebe. Biće dakle promena u organizaciji i probaćemo da ispravljamo probleme. Imaćemo više inženjera i imaćemo nove inženjere“, ostaje zagonetan Džarvis. 

Maverik Vinjales je posle trke u Australiji tražio od Jamahe da ga više sluša u smislu onoga što on želi od motora. To je nagovestilo mogućnost da Jamaha različito razvija motocikle dvojice vozača. 

Ne slažem se sa tim komentarima. On jeste nervozan zbog nekih stvari. Ako biste pitali Valentina i on bi vam rekao isto. Nije to Maverikov poseban problem. Mislim da obojica kažu ‘Zašto me ne slušate? Zašto Jamaha ne može da mi da ono što hoću?’ Za mene je to isto. Specifikacije motora moraju biti iste i to ne možemo da menjamo. Veoma je važno da su specifikacije ispravne na početku godine. Sve ostale stvari mogu da budu promenjene, personalizovane… Već postoje razlike između mašina. Srž je ista“, kaže Džarvis. 

Lin Džarvis je još pričao o problematičnim vikendima ove sezone, o elektronici na Jamahinim motorima i o Žoanu Zarku, Horheu Lorencu