Valensija, treći trening: Petruči najbrži, Markes treći

Moto GP 17. nov. 201812:06 > 12:08
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U nedelju je u Moto GP šampionatu na proramu 19. trka sezone, koja će se voziti u Valensiji, a na trećim treninzima u tri klase najbolja vremena zabeležili su Danilo Petruči u kraljevskoj klasi, Ćavi Vijerge u Moto 2 i Marko Beceki u Moto 3 šampionatu.

Najbrži na treningu u GP šampionatu bio je Petruči na Dukatiju iz tima Alma Pramak Rejsing sa vremenom od 1’39.712. Za njim je sledio Andrea Doviciozo iz Dukati tima, a novi-stari šampion Mark Markes bio je treći. Četvrti i peti bili su Džek Miler i Đoan Zarko.

U Moto 2 konkurenciji brži od ostalih bio je Ćavi Vijegre na Kaleksu sa vremenom 1’47.297, a posle njega najbrži su bili Sem Lous iz tima Svis Inovativ Investors, Migel Oliveira na KTM i Niki Tuli.

Marko Beceki je bio sjajan u Moto 3 konkurenciji na KTM uz vreme 1’49.406, a drugoplasirani bio je Enea Bastijani, a treće vreme je zabeležio Toni Arbolino.

U subotu u 14 časova i deset minuta na programu su kvalifikacije za poslednji trku sezone, a u nedelju od 14 časova na programu je trka u kraljevskoj klasi.