Rosi: Ne znam šta će biti posle 2020. godine

Moto GP 25. dec. 201813:26 > 13:46
Podeli:
Emilio Andreoli/Getty Images

Valentino Rosi ima ugovor za narednu i sezonu posle te, a vozač Jamahe je poručio da ne zna da li će voziti u MotoGP šampionatu posle toga.

Poslednji put Valentino Rosi je pobedio u trci MotoGP šampionata 2017. godine na Velikoj nagradi Holandije u Asenu. Jamaha je u nedavno završenoj sezoni imala dosta loših poteza i delovalo je da nisu dovoljno radili na razvoju motocikla. Rosi je završio 2018. godinu na trećoj poziciji iza Marka Markeza i Andree Dovicioza, a zabrinjavala je i njegova forma jer je poslednji put na podijumu bio sredinom jula u Nemačkoj. 

Ipak legendarni devetostruki svetski šampion u motociklizmu ne planira da ode u penziju.

Povezano

 „Potpisao sam novi dvogodišnji ugovor za 2019. i 2020. godinu. Nisam još odlučio da li će ovo biti moj poslednji vozački ugovor. Ima nekih stvari kojima se ne bavim pre nego što dođe vreme za to“, kazao je Valentino Rosi. koji kaže da se ne obazire previše na broj titula svetskog šampiona.  

Ti brojevi ništa ne znače. Mislim voleo bih da budem desetostruki svetski šampion. Naravno svetska titula bi me učinila srećnim. Međutim ja vozim najpre jer uživam u tome i zato što želim da pobeđujem u trkama“, kaže Rosi koji smatra da Jamahi treba mnogo posla da bi mogla da se nadmeđe sa Hondom i Dukatijem.

Moramo da razvijamo motor kako bismo bili konkurentni u budućnosti. Zato su zimski testovi najvažniji. Ako dobro rade u Japanu, mi ćemo biti oblji. Ali u poslednje dve godine ostali su mnogo više napredovali od nas, čak nas je i Suzuki prestigao“.