FP2: Petrući najbrži, ružan udes Bredlija Smita

Moto GP 3. maj. 201914:54
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Na drugom slobodnom treningu pred Veliku nagradu Španije u Heresu najbrži je bio vozač Dukatija Danilo Petrući, a dva minuta pred kraj treninga istaknuta je crvena zastava zbog udesa Bredlija Smita.

Na drugom slobodnom treningu u petak Mark Markes je bio najraspoloženiji. Najpre je međutim Danilo Petrući na Dukatiju postavio najbrže vreme, da bi kasnije Markes preuzeo prvo mesto. Među vodećima je bio i drugi vozač Dukatija Andrea Doviciozo.

Valentino Rosi je inače imao dosta problema i u drugom treningu, a dugo je bio oko 16. pozicije da bi na 15 minuta do kraja treninga uspeo da napravi deveto vreme. 

Pred sam kraj treninga je Danilo Petrući uspeo da napravi najbolje vreme, dok je drugi bio Andrea Doviciozo. Na 2:45 do kraja se desio incident u kom je prvo svojom greškom pao Karel Abraham. Potom je u istoj krivini pao i vozač Aprilije sa specijalnom pozivnicom za VN Španije Bredli Smit kome se i otvorio kombinezon. Britanac je bio pored staze na nosilima, a režiseri nisu tačno pokazali kako se desio pad i nisu u prenosu pružili dovoljno informacija o tome šta se desilo vozaču Aprilije. 

Zvanični Tviter profil MotoGP je objavio da je Smit prebačen u bolnicu. 

U poslednja dva minuta Mark Markes nije poboljšao svoju poziciju i ostao je četvrti, prvi je bio Petrući, drugi Doviciozo i treći Kal Kračlou. Valentino Rosi je završio tek na 12. poziciji, Horhe Lorenco je bio deveti, a Maverik Vinjales je bio peti. 

Treći trening je na programu u subotu od 9:55, a četvrti trening i kvalifikacije su od 13:30. Prenos je na Sport Klubu 2.