Vinjales: Lorenco ima moj broj, može da se izvini

Moto GP 27. jun 201919:18 > 19:21
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Maverik Vinjales rekao je da je činjenica da je Horhe Lorenco izbegao kaznu za udes koji je izazvao na Katalunji otvorila prozor da se takvi incidenti dešavaju ponovo.

Horhe Lorenco pokušao je da obiće Maverika Vinjalesa u desetoj krivini na Katalunji u drugom krugu trke, ali je umesto toga sa staze izbacio dvojac Jamahe – Maverika Vinjalesa i Valentina Rosija kao i Andreu Dovicioza na Dukatiju, a i sam je zbog toga morao da završi trku.

Vinjales i Doviciozo zahtevali su od direkcije trke da kazni Lorenca zbog ovog incidenta, ali to se nije dogodilo.

Pred trku u Asenu koja je na programu ovog vikenda, Maverik Vinjales rekao je da je presedan koji je na ovaj način postavljen otvorio vrata da se i u budućnosti dešavaju ovakvi incidenti.

„Mislim da je ovim otvorena mogućnost da se ovakvi incidenti ponavljaju. Ako već jednog vozača niste kaznili, šta sprečava druge da pokušavaju obilaženja na mestima gde je to praktično neizvodljivo. U svakom slučaju ne tražim izgovore, trudiću se da dam sve od sebe u Asenu i da budem što je moguće bolji od petka pa do kraja trke u nedelju“, rekao je Vinjales.

„Obično sam neko ko ima mnogo poštovanja za ostale vozače, ali u Barseloni sam bio veoma besan jer sam milsio da je to trka u kojoj mogu da budem napred i da se borim za pobedu. A onda je jedan vozač pšrekoračio limite u krivini, napravio je grešku i oborio nas. Teško je sada i pričati o tome, prošlo je nedelju dana i strasti su se smirile. Ja, kao i mnogi drugi vozači, budem kažnjen kada napravim takvu grešku. Oni su odlučili da ga ne kazne jer imaju svoj stav po ovom pitanju“, zaključio je Vinjales.

Vinjales je rekao da od incidenta nije razgovarao sa Lorencom i kaže da njegovo izvinjenje ne menja ništa u njegovom pristupu trkama.

„Nisam razgovarao sa njim. Iz tima su mi rekli da je došao u boks, ali ima moj broj telefona, može da me pozove. Ako mi se neko izvini, prihvatim izvinjenje, poštujem ga i možemo ponovo da budemo prijatelji. To nije problem, ja uvek poštujem sve vozače i to ništa ne menja. Trka je trka, a ono što se dogodi van staze ostaje van staze“, dodao je vozač Jamahe.