Vinjales: Odigrao sam svoje karte kako treba

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Jamahe Maverik Vinjales rekao je da je osetio da je veliki deo pritiska koji je osećao nestao posle trijumfa na Velikoj nagradi Holandije, na kojoj je timu doneo prvi trijumf ove sezone.

Vinjales je izašao kao pobednik iz borbe sa Markom Markesom i Fabiom Kvartararom, a odlučujući potez izveo je nekoliko krugova pre kraja, kada je pretekao branioca titule i potom se odvojio na skoro pet sekundi.

Povezano

Mladi Španac je do Asena imao izuzetno tešku sezonu – tri trke nije uspeo da završi, a na podijumu se našao samo jednom, u Heresu, kada je bio treći.

Ovo je neverovatno jer sam prolazio kroz veoma teške trenutke. Izbačen sam u dve trke, u Ostinu sam prerano startovao, a to je trka pred koju sam bio najspremniji. Takođe mislim da sam u Barseloni imao šansu za pobedu. Bio sam izuzetno srećan kada sam prošao kroz cilj, pritisak je nestao. Dovesti Jamahu do vrha je neverovatno, u poslednje dve godine sam jedino to ja uspeo, ali moram da čestitam celom timu“, rekao je Vinjales.

Vinjales je istakao da nije očekivao da će imati toliko dobar ritam, štaviše da neće biti toliko konkurentan u trci, kao što je slučaj bio poslednjih godina.

Teško mi je da poverujem jer sam mislio da neću imati ovakav ritam jer tokom zagrevanja nisam bio loš na istrošenim pneumaticima, ali u odnosu na to u trci gubimo po nekoliko desetinki. Zadovoljan sam svojim krugovima, imao sam dobre kvalifikacije i posle njih sam znao da imam šansu za pobedu. Očekivao sam više vozača u vodećoj grupi, ali smo na kraju tu bili nas trojica. Odigrao sam svoje karte kako treba, a najbolje je što smo odradili odličan posao od petka do nedelje“, naglasio je Vinjales.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Nemačke već u nedelju.