Hiršer: Svi sanjaju Formulu 1, ja sam sanjao MotoGP

Alpsko skijanje 10. jul 201919:58 > 20:01
Podeli:
Philip Platzer/Red Bull Content Pool

Osmostruki osvajač Kristalnog globusa Marsel Hiršer ispunio je veliki broj snova na skijaškoj stazi, a sada je red došao na jedan koji nema veze sa njegovim sportom.

Austrijski skijaš je početkom ove nedelje na stazi „Red Bul ring“ svoje skije zamenio motociklima, prvo modelom iz Moto2 kategorije, a potom onim koje Pol Espargaro i Žoan Zarko voze u kraljevskoj klasi.

Hiršeru nije bilo potrebno mnogo vremena da se adaptira na pomenute dvotočkaše, iako su skijanje i motociklizam dva potpuno različita sveta koje povezuje samo brzina.

Drugi sanjaju da se nađu u bolidu Formule 1, ali je za mene san bio da se nađem na MotoGP motoru. Neverovatno je da sam ja jedan od nekolicine ljudi na planeti koji imaju priliku da voze takav motocikl, a da se ne takmiče u kraljevskoj klasi“, rekao je Hiršer.

30-godišnjeg Austrijanca je za njegov debi na dva točka spremao Zarko, koji je priznao da bi se rado okušao u skijanju u pauzi između dve sezone.

Razgovarali smo o tome da bi mogao da me uči da skijanju. Mislim da sam bolji u skijanju, nego što je on na motoru, ali ćemo to saznati sledeće zime“, istakao je Zarko.

Hiršera izazovi u skijanju čekaju tek od oktobra, a Zarko je sada na letnjoj pauzi, pošto se Moto GP šampionat nastavlja Velikom nagradom Češke 4. avgusta.