Moto GP se odriče testiranja u Valensiji

Moto GP 14. okt. 201916:40 > 16:43
Podeli:
Paul Gilham/Getty Images

Moto GP šampionat objavio je kalendar testiranja za narednu sezonu, a na njemu nema onih u Valensiji, koja se tradicionalno održavaju posle poslednje trke sezone.

Organizatori šampionata odlučili su se da smanje testiranja, a raspored uključuje dva trodnevna u Sepangu u Kataru, a, kao i ove godine, uz četiri dana akcije tokom sezone i samo dva po završetku takmičenja.

Povezano

Ove sezone vozače posle poslednje trke vozače čekaju četiri dana testiranja, po dva u Valensiji i Heresu. Međutim, sledeće godine će ona na stazi „Rikardo Tormo“ biti ukinuta, pa će jedina biti održana u Andaluziji 19. i 20. novembra.

Ukinuta su i jednodnevna testiranja posle trke u Brnu, a ostala su samo ona u Heresu i Barseloni ponedeljkom, dok su zakazana dva dana akcije u Mizanu 15. i 16. septembra. Dodatna dva dana testiranja organizovaće Mišelin u sklopu priprema za Veliku nagradu Finske na novoj stazi „Kimi Ring“. Pravo učešća imaće samo test vozači, a testiranje će biti održano u junu.

Naredne sezone će Katar poslednji put biti domaćin predsezonskih testiranja, a Sepang je trenutno jedini potvrđen za 2021. godine. Međutim, ukoliko nova indonežanska staza „Lombok“ bude uvrštena u kalendar, postoji mogućnost da će ona preuzeti domaćinstvo, kao što je slučaj bio sa Buriramom prošle godine.

Sledeći Svetski šampionat u motociklizmu startuje Velikom nagradom Katara 8. marta, a brojaće rekordnih 20 trka.

Kalendar testiranja:
2-4. februar Sepang (nezvanična)
7-9. februar Sepang
22-24. februar Losail
4. maj Heres
8. jun Katalunja
15-16. jun Kimiring (samo test timovi)
15-16. septembar Marko Simončeli
19-20. novembar Heres