Kvartararo: Očekivali između 50 i 90, imamo 163 boda

Moto GP 20. okt 201914:08 > 14:12
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osigurao je u nedelju na Velikoj nagradi Japana naslov najboljeg novajlije godine plasiravši se na svoj senzacionalni šesti podijum u sezoni.

Njegov timski kolega Franko Morbideli stigao je šesti na cilj i tako kompletirao još jedan fantastičan vikend za tim iz Malezije.

Povezano

Oduševljen sam ovim vikendom jer smo ispunili cilj koji smo zacrtali na početku sezone. Stremili smo tome da budemo najbolji novi tim na početku sezone, a već smo to ispunili. Imamo 163 poena, što je neverovatno, s obzirom da smo očekivali između 50 i 90“, izjavio je Fabio Kvartararo, koji je u paru sa timskim kolegom Morbidelijem ostvario veliki uspeh.

Veliko smo iznenađenje za čitav Moto GP i ponosan sam što sam izabran za novajliju godine. Kada pogledam prethodnu godinu, vidim da sam se borio da u Moto2 kategoriju završim među prvih 15 i svestan sam koliko toga dugujem Petronas Jamaha timu. Dao sam svoj maksimum kako bih im pomogao i mislim da smo zajedno ostvarili fantastičan rezultat“, dodao je 20-godišnji vozač Petronas Jamahe.

I dalje se trudimo da osvojimo dobre pozicije u šampionatu, ali se trudimo da ne razmišljamo toliko o plasmanu. Idemo trku po trku, pa ćemo videti kako će proći“, zaključio je jedan od najvećih prospekata Moto GP.