Doviciozo: Nema opuštanja, hoću drugo mesto

Moto GP 23. okt 201912:19 > 12:22
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Pred vozačima MotoGP šampionata je još jedan trkački vikend. Posle Japana sledi Velika nagrada Australije i trka na ostrvu Filip, a Italijan Andrea Dovicizo je kazao da mu je to jedna od najzahtevnijih staza.

Šampionska trka je gotova. Još u Tajlandu je titulu overio Mark Markes, a Andrea Doviciozo je veoma blizu da pobedi u borbi za vicešampionsku titulu. Ima 55 bodova ispred Aleksa Rinsa i Maverika Vinjalesa koji dele treću poziciju u generalnom plasmanu. Do kraja šampionata su ostale trke u Australiji, Maleziji i Valensiji tako da je 75 bodova još uvek u igri. 

Iako sam zaradio nekoliko poena u odnosu na moje najbliže rivale u Motegiju, ne mogu da se opuštam ako želim da ostanem na drugom mestu u generalnom plasmanu. U svakom slučaju odlučan sam da napravim dobar rezultat u Australiji. Na papiru ostrvu Filip je najveći izazov za nas od sve tri trke u nizu, ali takođe je tačno da sam završio treći i to je neki šablon koji treba da pratimo“, rekao je Andrea Doviciozo pred Veliku nagradu Australije. 

Andrein timski kolega Danilo Petrući je takođe optimističan pred trku na ostrvu Filip.

Povezano

 „Ta staza zahteva poseban stil vožnje. U poslednje dve trke imao sam neke probleme sa temperaturom pneumatika, ali mislim da će u Australiji biti drugačije. Nisam daleko od drugog mesta, što ostaje cilj i mislim da je moguće ostvariti. Ne mogu da budfem zadovoljan rezultatom u Japanu i želim da napredujem na ostrvu Filip jer je takva staza. Dobra prilika za korak napred“, kazao je Petrući koji nije završio među najboljih šest od Velike nagrade Nemačke. 

Dukati je inače poslednji trijumf na ovoj stazi ostvario još 2010. godine kada je najbrži bio Kejsi Stoner. Akcija na stazi na ostrvu Filip počinje u noći između četvrtka i petka u ponoć. Direktan prenos je na Sport Klubu 2.