Vinjales na Dukatijevom radaru

Moto GP 23. okt 201918:34 > 18:39
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Generalni direktor Dukatija Điđi dal‘Inja nagovestio je da bi italijanski tim mogao da angažuje Maverika Vinjalesa od 2021. godine.

Isto kao i većina vozača u kraljevskoj klasi, Vinjales će na kraju naredne sezone biti slobodan agent, pošto mu ističe ugovor sa Jamahom.

Povezano

Pošto Mark Markes već vodi pregovore oko ostanka u Hondi posle 2020. godine, a očekuje se da će Fabio Kvartararo biti prebačen u fabričku Jamahu, za Vinjalesa bi mogli da budu zainteresovani brojni timovi.

Jedna od potencijalnih destinacija za šampiona Moto3 kategorije iz 2013. godine mogao bi da bude Dukati, čije boje trenutno brane Andrea Doviciozo i Danilo Petruči. Brojni izvori navode da odnos između Dovicioza i Dal‘Inje nije najbolje u poslednje vreme, posle problema ove sezone.

U razgovoru za „Gazetu delo Sport“, Dal‘Inja je priznao da bi Španac mogao da bude atraktivna opcija za Dukatija, ako se odluči da promeni vozačku postavu.

On je jedan od vozača koji je uspeo da pobedi Markesa. Razmatramo koja opcija bi mogla da bude najbolja, ali to ne zavisi samo od nas“, rekao je Dal‘Inja.

Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle Velike nagrade Tajlanda ranije ovog meseca Vinjales je nagovestio da je otvoren za ideju da promeni tim po isteku sadašnjeg ugovora.

Ne znam sada, teško je sada to znati. Ovde sam, prilagođavam se na motor, sve je to suprotno mom stilu i mojoj prirodi, ali motor funkcioniše veoma dobro, to je jasno. Imam veliki broj poena, možda ne startujemo trke na najbolji način, ali osvajamo veliki broj bodova“, istakao je Vinjales tada, a prenosi motorsport.com.

Međutim, samo dve nedelje kasnije, Vinjales je promenio mišljenje i naglasio da je posvećen tome da zablista sa Jamahom naredne sezone.

Ono što sam hteo da kažem jeste da sam veoma fokusiran na to da izvučem najviše što mogu iz ove Jamahe. Videćemo dogodine, to je još daleko. Nikad se ne zna, možda u sezonu uđem kao 2017. i to promeni sve, nemam ideju. Najvažnije je da završim ovu sezonu ako treba i narednu započnem sa verom u pobedu“, rekao je Španac.

Ranije ove sezone, Horhe Lorenco je ramišljao o povratku u Dukati, možda već naredne godine, pre nego što je odlučio da odradi ugovor sa Hondom do kraja. Međutim, Dal‘Inja je naglasio da italijanski tim petostrukog svetskog šampiona ne vidi kao opciju za budućnost.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se Velikom nagradom Australije, a akcija sa staze „Filip Ajland“ na programu je već u noći između četvrtka i petka na Sport Klubu.