Kvartararo: Sve me boli ali imam sreće

Moto GP 25. okt. 201917:04 > 17:13
Podeli:
Robert Cianflone/Getty Images

Fabio Kvartararo je imao težak pad u prvom slobodnom treningu posle kog nije mogao da se osloni na levu nogu. Francuski vozač je na nosilima iznet sa šljunka, a u drugom treningu nije vozio.

Mladi vozač Petronas Jamahe je imao do sada fenomenalnu sezonu u kojoj je nekoliko puta imao pol poziciju, ali mu i dalje nedostaje pobeda. Pitanje je da li će u Australiji da zabeleži premijernu pobedu jer je na prvom treningu doživeo težak udes. 

Izgubio sam zadnji točak i onda sam ponovo našao prijanjanje a zatim me je lansiralo preko vrha motocikla. Imao sam sreće jer posle jakog pritiska na zglob nisam slomio ništa. Takođe motocikl me nije udario u padu i dotakao sam samo rukom oplatu“, rekao je posle udesa Fabio Kvartararo

On se nada da će uspeti da vozi na trećem slobodnom treningu, ali će najpre morati da prođe kroz seriju tretmana. 

Videćemo u subotu. Dosta me boli stopalo. Šteta je što nisam mogao da vozim na drugom trneingu ali u isto vreme sam srećan što nisam ništa slomio. Sve me boli, ali imao sam sreće. Nemam mnogo iskustva u vožnji po kiši, ali mi je išlo dobro. Napravio sam grešku, ali ne može da se kaže da sam pao zbog toga što ne uspevam da vozim kako treba na kiši. Staza se sušila i prijananje je nije bilo visoko pa je dakle to do iskustva. Nismo imali mnogo padova, ali ovaj i onaj u Silverstonu su najteži i ovaj me dosta i boli„, rekao je vozač Petronas Jamahe. 

Akcija na stazi „Filip ajland“ se nastavlja u noći između četvrtka i petka u ponoć uz direktan prenos na Sport Klubu 2.