Kračlou: Moje momke su prebacili kod Aleksa Markesa

Moto GP 21. nov. 201914:28 > 14:37
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač satelitskog tima LCR Honda Kal Kračlou se žalio zbog toga što su ljudi koji su radili sa njim sada u Repsol Hondi gde će biti saradnici novog vozača fabričke ekipe Aleksa Markesa.

Tokom sezone koja se nedavno završila, Kal Kračlou je javno govorio da zaslužuje da bude fabrički vozač Honde. Ipak Britanac nije uopšte bio u raspravi kada je pred Veliku nagradu Valensije Horhe Lorenco objavio povlačenje. Maltene je Aleks Markes odmah bio viđen da bude drugi vozač uz aktuelnog šampiona Marka. Kalu se međutim dešavaju još neke čudne stvari pa je tako izgleda ostao bez saradnika iz garaže. 

Ironično je, ne znam šta se menja za 2020. godinu, ali nešto se dešava. Honda je uzela neke ljude iz moje garaže i dala ih Aleksu, a sa moje tačke gledišta bio sam jedini koji sam uz Marka bio na podijumu na ovom motociklu. Bilo je tako ove godine , bilo je prošle i verovanto će biti i 2020„, rekao je Kračlou.

Nadam se i verujem da će Nakagami napraviti korak napred ali ja sam najbliži Marku Markesu i sa tog aspekta treba da me učine jačim a ne slabijim. Honda je uzela moje momke. Ne znam da li mogu da naprave veliku razliku Aleksu Markesu, meni jesu. Aleks uči ali to je situaciju koju moram da prihvatim„, rekao je ljutiti Britanac posle testova u Valensiji.