Pedrosa prvi na probnom testu, Lorenco na Jamahi

Moto GP 3. feb 202013:31 > 13:34
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U ponedeljak je održan drugi probni test na stazi Sepang, a najbrži je bio test vozač KTM Dani Pedrosa. Test je zatvoren za javnost pa tako nije sigurno da li je Jamahu u Maleziji ponovo vozio Horhe Lorenco.

Probni test je na programu nedelju dana pre zvaničnog testiranja na „Sepangu“, a u njemu uglavnom učestvuju test vozači fabričkih timova. Dani Pedrosa koji je test vozač KTM je bio prvi sa vremenom 1:58.841. Iza njega je bio Pol Espargaro, a novi vozač Repsol Honde Aleks Markes je imao treće vreme.

Vozili su i Migel Oiveira, Mikele Piro, koji je vozio dva različita motocikla Dukatija, zatim Štefan Bradl, Bred Binder, Silvan Gintoli, Bredli Smit i Iker Leukona. Jamaha je na ovom testu skrivala imena svojih vozača, a dva motocikla su imala tek 12. i 13. vreme.

Pretpostavlja se da su za Jamahu vozili Kacujuki Nakasuga i Kohta Nozane, a očekuje se da Horhe Lorenco sedne na motocikl u utorak. Jamahini motocikli su imali osetno manje krugova od ostalih, pa se očekuje da tek kasnije japanska fabrika postavlja ozbiljnija vremena.