Lorenco: Jamaha i dalje idealna za moj stil

Podeli:
Screenshot

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco prvi put posle nešto više od tri godine se našao na Jamahi, a potom je istakao da nije promenio svoje mišljenje o modelu M1.

Lorenco je proveo devet sezona u japanskom timu, sa kojim je osvojio tri titule u kraljevskoj klasi, a potom je branio boje Dukatija i Repsol Honde. Zbog brojnih povreda koje je doživeo od jeseni 2018. godine, kao i problema u prilagođavanju na Hondu, u novembru je odlučio da se povuče, ali je nedavno prihvatio ponudu Jamahe da se vrati u tim kao test vozač. Svoj novi debi imao je na stazi „Sepang“ u utorak, gde za tri dana počinju prva predsezonska testiranja.

Povezano

Bio je ovo dugo čekani dan. Bio sam pomalo nervozan zbog nekih stvari – da li se motocikl mnogo promenio za tri godine, da li je izgubio neke svoje jače strane, ali sam shvatio da su njegove karakteristike ostale iste. Ima mnogo jakih strana i pojedine slabe koje smo već izanalizirali da bismo ih unapredili u budućnosti. Odmah sam uvideo da je motor pokoran, sa uglađenom pogonskom jedinicom i nije mnogo fizički zahtevan za vozača. Za moj stil vožnje je to idealno, i dalje je idealno“, istakao je Lorenco.

Lorenco je kompletirao 46 krugova u utorak, a dan je završio sa sekundom zaostatka u odnosu na Pola Espargara koji vozi za KTM.

Povratak na motor posle tri meseca, a na Jamahu posle tri godine, to je mnogo vremena, tako da sam morao da krenem polako, ali sam napredovao za po sekundu prilikom svakog sledećeg izlaska na stazu. Na kraju smo ostali sekundu iza prvoplasiranog, što je prihvatljivo za prvi dan i toliki broj krugova. Srećan sam, tim je savršen, motor je i dalje konkurentan i siguran sam da će uz rad svih nas napredovati još više“, naglasio je Lorenco.

Prva zvanična predsezonska testiranja kraljevske klase počinju u petak na stazi „Sepang“, a nova sezona startuje Velikom nagradom Katara 8. marta.