Koronavirus otkazao MotoGP trku u Kataru!

Podeli:
Mirco Lazzari gp

Organizatori Moto GP šampionata doneli su odluku da zbog koronavirusa Velika nagrada Katara u kraljevskoj klasi bude otkazana, ali da u preostale dve kategorije bude održana po planu.

Razlog za takvu odluku su pojačane mere bezbednosti prilikom dolaska putnika u Dohu, ali i činjenice da se vozači Moto2 i Moto3 kategorija već nalaze u prestonici Katara. Kompletna akcija sa staze „Losail“ čeka vas od petka do nedelje na kanalima Sport Kluba.

Zbog pojave epidemije kornavirusa u Italiji, svi oni koji iz te zemlje budu putovali u Dohu, isto kao i iz Malezije, Tajlanda i Japana, moraće da budu pregledani po dolasku u Katar. Ukoliko se ustanovi da neko ima povišenu temperaturu biće upućen u karantin, što je mera kojoj podležu svi oni koji stižu iz Južne Koreje, Kine i Irana. Upravo zbog toga je doneta odluka o otkazivanju, pošto su ukupno šestorica vozača kraljevske klase su iz Italije, a pored njih izvesno će još neko leteti iz te zemlje, kao i brojni predstavnici timova.

Prvi slučajevi koronavirusa zabeleženi su u kineskom Vuhanu, a od tada se on proširio i na druge kontinente. Od pojave virusa preko 80.000 ljudi je obolelo, a zabeleženo je najmanje 3.000 smrtnih slučajeva. Klinički se manifestuje povišenom temperaturom i malaksalošću, otežanim disanjem kod dela obolelih i radiološkim znacima virusne upale pluća.