Dorna: Sezone će svakako biti

Moto GP 2. mar 202019:41 > 19:55
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Posle informacija dan za danom da će trka u Kataru biti otkazana, a na Tajlandu odložena, javila se i Dorna, tačnije izvršni direktor Karmelo Espeleta i uverava da koronavirus neće ugroziti ovogodišnju sezonu u kraljevskoj klasi.

Poseban predmet izlaganja bila je situacija u Kataru, pošto iako je otkazana trka u kraljevskoj klasi, ona će se ipak održati u Moto 2 i Moto 3.

Bili smo u intenzivnom kontaktu sa vlastima u Kataru, kako bismo znali tačno šta možemo da uradimo. Tokom vikenda situacija se mnogo promenila. U subotu i nedelju delovalo je da nema naročitih problema da se trka održi, ali kasnije tokom nedelje dobili smo indikaciju od lokalnih vlasti da bi svi italijanski državljanin i oni sa prebivalištem u toj zemlji koji treba da dođu, trebalo da u prethodnih 14 dana nisu bili u Italiji. Za one koji jesu bili u tom periodu u Italiji, nije zabranjen ulaz u zemlju, ali moraju da budu 14 dana u karantinu u Kataru. To očigledno nije bilo moguće za mnoge naše ljude, zbog čega je otkazana trka u Moto GP klasi. Ali u Moto 2 i Moto 3 su bila testiranja ove nedelje, tako da je moguće održati trku, ali samo u ove dve klase – rekao je Karmelo Espeleta.

Povezano

Nešto blaža situacija, bar za sada, je sa tajlandskim vlastima.

Razgovarali smo čitavog vikenda sa vlastima naTajlandu i oni su najavili da će imati sastanak u ponedeljak na kojem će se odlučiti koji događaji će moći da se održe u Tajlandu. Ali ta odluka nije vezana za Italijane, niti neke druge koji dolaze na Tajland, već razmišljaju da li da otkazuju događaje na kojima se očekuje mnogo gledalava. Drugačije je nego u Kataru, tako da smo se odlučili samo za odlaganje i trudimo se da nađemo datum do kraja godine.

Na kraju je uverio da koronavirus neće ugroziti 2020. sezonu Moto GP.

Svakako će biti sezone. Svesni smo da se situacija menja iz dana u dan, ali naša želja je da se sve trke u sezoni održe.

Poznati su i termini treninga i trka u Kataru, koji su na programu od petka do nedelje. U petak su na programu po dva slobodna treninga u obe klase. Prvi u Moto 3 počinje u 11:25 po srednjeevropskom vremenu, pa sledi u Moto 2 koji se završava oko 13 časova, drugi u Moto 3 počinje u 15:05, pa sledi u Moto 2 koji se završava u 16:40. U subotu su na programu treći slobodan trening i kvalifikacije. Treći slobodan trening počinje sa Moto 3 klasom u 10:55, sledi u Moto 2 i to se završava oko 12:30. U 15:05 na programu su Q1 i Q2 u Moto 3, a potom od 16 časova kreću kvalifikacije u Moto 2. U nedelju od 11 do 12 su warm up u obe klase, dok su trke na programu od 14:20 Moto 3, a od 16 časova Moto 2. Svu akciju iz Katara možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba.