Espeleta: Kalendar je u redu, sezona će biti dobra

Moto GP 12. mar 202018:14 > 18:17
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Prvi čovek Dorne Karmelo Espeleta rekao je da je kalendar Moto GP šampionata ove godine prilagođen situaciji sa koronavirusom, nakon što je Svetska zdravstvena organizacija proglasila pandemiju.

Velika nagrada Katara otkazana je za Moto GP klasu, vožene su samo Moto 2 i Moto3 kategorije.

Velika nagrada Tajlanda, Velika nagrada Amerika i Velika nagrada Argentine odložene su za oktobar i novembar.

To znači da će se za 10 nedelja voziti osam trka.

Kada je problem sa koronavirusom počeo, pratili smo uputstva svih vlasti u zemljama u kojima bi trebalo da se voze trke. Bili smo u kontaktu svakog dana sa organizatorima u Ostinu i Argentini i kada su nam rekli da ne postoji mogućnost da ostane prvobitan datum, tražili smo druga rešenja. U tome smo i uspeli, sada je kalendar u redu, sve se nastavlja po starom, što se nas tiče„, rekao je Espeleta i dodao:

„Kao što sam rekao na konferenciji za štampu u Kataru, naša ideja je da nastavimo sa svim trkama, to je naš cilj. Ipak, ako se dogodi nešto nepredvidljivo, pratimo situacije i konsultujemo vlasti u toj zemlji. U bliskom smo kontaktu sa FIA, timovima. Pokušavamo sve da uskladimo i nađemo rešenje koje će biti dobro za sve“.

Kako sada stvari stoje, sezona Moto GP šampionatu trebalo bi da počne u trkom za Veliku nagradu Španije, u Heresu, 3. maja.

„Kao što sam i rekao, pokušavamo da sve vratimo u normalu, ali ako su jedini uslovi lokalnih vlasti da se trka vozi bez publike, moramo da uzmemo to u razmatranje i razmišljamo u tom smeru“, rekao je prvi čovek Dorne i doodao:

„Očekuje nas fantastična sezona u Moto GP šampionatu. Jedva čekamo da počne. Biće neverovatno zabavno. Malo će kasnije početi od onoga što smo navikli, ali ako krenemo prema rasporedu koji sada imamo, biće sve kako treba“.