Dorna: Život će se vratiti u normalu, trkaćemo se još

Moto GP 20. mar 202012:42 > 12:45
Getty Images/Mirco Lazzari gp

Trebalo je da danas počne drugi trkački vikend sezone. Umesto toga, ljubitelji Moto GP dobili su pismo prvog čoveka Dorne.

„Danas je trebalo da počne Velika nagrada Tajlanda u Buriramu. Trebalo je da to bude drugi trkački vikend u sezoni. Cela Moto GP porodica trebalo je da radi ono što voli najviše na svetu – da se trka. Voleli bismo da možemo da gledamo vozače u svim kategorijama kako se bore na stazi i da vidimo da se trke rešavaju u poslednjoj krivini kao što i očekujemo u Buriramu.

Voleli bismo da vidimo članove padoka kako naporno rade za sve navijače i one koji putuju sa nama i one koji nas, kao i svakog vikenda, prate iz svakog ugla planete.

Zbog krize sa koronavirusom, zbog odluka i mera vlada širom sveta i preventivnih mera koje su na snazi kako bismo svi bili zaštićeni sve je drugačije. Zbog toga, sada više nego ikada, moramo da budemo svesni odgovornosti i podrške koju moramo da pružamo jedni drugima, moramo da poštujemo ograničenja i preporuke vlada jer je to dobro za sve nas. Ovaj virus je zaustavio svet na neodređeno vreme, ali sigurno smo da će se život vratiti u normalu i da ćemo biti jači nego pre. U ovoj pauzi želim da pošaljem svima poruku podrške.

Od kada je Dorna postala promotor Svetskog šampionata u Moto GP, pre 29 sezona, uvek smo bili jasni po pitanju toga da je trkanje naša misija i to će i ubuduće biti tako. Čak i u najgorim situacijama naš moto je bio: cilj je da se trkamo. Takmičenje je u našoj krvi u ne mogu da zamislim nijedan scenario koji bi nas u tome zausavio. Koronavirus pogodio je svaki sportm pandemija nažalost postaje snažna i jača od započinjanja sezone 2020. Ali, naš sport će opstati i natsaviti da traje kao što je to činio od svog rođenja 1949. godine.

Nakon promena koje smo već najavili, pratimo svaki detalj kako u razvoju pandemije tako i u odlukama koje donose vlade širom sveta sa ciljem da zadržimo najveći mogući broj trka. To nam je glavni cilj.

Bez obzira na izazove sa kojima se suočavamo, raduje nas podatak da je u našem sportu sve bolje svakog dana, a to su dokazala i predsezonska testiranja, u Kataru su vozači imali najbliža vremena u istoriji, a videli smo nagoveštaj onoga što nas čeka kroz trku u Moto 2 i Moto 3 kategoriji u Kataru.

Situacija je ista i za Superbajk iako su oni bili srećni da mogu da održe trku u Australiji i imali su sjajan trkački vikend“, navedeno je između ostalog u pismu Karmela Espalete upućenog svim ljubiteljima dvotočkaša.

Dodaje se u nastavku i poruka da se u Dorni svi trude da, uz maksimalnu bezbednost, osiguraju nastavak sezone i pozdrav svim navijačima na svetu.