Lorenco: Trenutno imam savršen posao

Moto GP 1. apr 202012:22 > 12:25
Screenshot

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco rekao je da veruje da će imati više opcija ako odluči da se vrati trkanju.

Španski motociklista je objavio povlačenje na kraju prošle sezone, posle niza problema od prelaska u Repsol Hondi. Lorenco se tokom zime vratio u Jamahu, u kojoj je proveo devet sezona i za to vreme osvojio tri titule u kraljevskoj klasi, kao test vozač, ali je dobio specijalnu pozivnicu za Veliku nagradu Katalonije u junu.

Povezano

Brojni vozači, među kojima su i njegov doskorašnji timski kolega Mark Markes i Pol Espargaro, izrazili su sumnju u razloge zašto će voziti na „Katalunji“, pošto smatraju da se povukao samo da bi pobegao od Honde.

Naglasio sam više puta da mi je namera bila da odluka o povlačenju bude konačno. Ali, nikad ne reci nikad. Rekao sam to sa uverenjem, imao sam dugu i uspešnu karijeru, ali i veliki broj povreda. S ekonomske strane, imao sam tu sreću da uštedim novac i mogu da iskoristim najviše od života radeći druge stvari. Osećam da uživam u životu i drugim stvarima, ali sam srećan što vozim motor 16 ili 18 dana godišnje kao test vozač i mogu da izvučem nešto dobro iz ove profesije i spasem se onoga loše. Moj posao je trenutno savršen“, rekao je Lorenco u intervjuu za „Radio Katalunja“.

Lorenco se potom osvrnuo na opcije koje su pred njim, pored trenutne uloge koju ima, ali i na komentare kolega.

Ima mnogo opcija i morate da poštujete šta ostali misle. Ako Pol veruje u to i kaže to sa poštovanjem, shvatam to. Lično, ako odlučim da se ponovo trkam, mislim da ponuda neće manjkati. Ali, sada nije takav slučaj i dobro mi je ovako“, istakao je Lorenco.

Španac je do sada vozio Jamahu samo dva dana, tokom testiranja na „Sepangu“, ali je u pitanju bio prošlogodišnji model. Velika nagrada Katalonije je za sada zakazana za prvi vikend juna, ali se zbog pandemije koronavirusa još ne zna da li će biti održana po planu.