Ako ne bude sezone, Petronas želi da zadrži Kvartarara

Moto GP 8. apr 202017:37 > 17:48
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šef ekipe Petronas Jamaha Razlan Razali rekao je da će se njegov tim potruditi da zadrži Fabija Kvartarara ukoliko ovogodišnji Moto GP šampionat bude u potpunosti otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Prvih osam trka sezone je ili odloženo ili otkazano zbog te pandemije, a za sada nije poznato da li će ona uopšte početi što se tiče kraljevske klase.

Povezano

Kvartararo je jedan od vozača koji je obeležio prošlu sezonu, koja mu je bila debitantska u najjačoj kategoriji, a zahvaljujući tome je i dobio mesto u fabričkoj Jamahi od 2021. Mladi francuski motociklista je potpisao dvogodišnji ugovor i u japanskom timu bi trebalo da se pridruži Maveriku Vinjalesu. Međutim, u razgovoru za jedan indonežanski sajt, Razali je nagovestio da će pokušati da promeni to ukoliko uopšte ne bude sezone.

Razgovarali smo sa Dornom oko toga šta će se desiti ukoliko uopšte ne bude trkanja 2020. godine“, rekao je Razali, koji je posle 12 godina napustio mesto prvog čoveka staze „Sepang“ da bi se u potpunosti koncentrisao na svoje obaveze u Petronas Jamahi, „Ako se desi da ne bude sezone, želimo da nastavimo u 2021. godini sa istim dogovorom koji smo imali za 2020. To je nešto za šta ćemo se boriti, pošto smo videli prošle godine da sa dobrim motorom i dobrim vozačem možemo mnogo. Barem jedna ili dve pobede bi bilo dovoljno. Ali, u teoriji, možemo i da se borimo za titulu. Pretpostavljam da ako ne bude trkanja ove sezone, 2021. će svi zadržati postojeće ugovore“.

Tim menadžer Jamahe Masimo Meregali je, međutim, negirao da nešto tako kao što Razali predlaže može da se dogodi.

Pročitao sam šta je rekao. Ne želim da kažem da je to potpuno besmislena ideja, ali ako se i sezona završi ovako, bez ijedne trke, naredna će početi kao što je planirano“, istakao je Meregali u razgovoru za „Skaj“.

Na pitanje da li time misli na Kvartararov ugovor, Meregali je odgovorio: „Upravo tako“.