I trke u Nemačkoj i Holandiji pred odlaganjem

Moto GP 22. apr. 202014:21 > 14:27
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Zbog produžetka zabrane javnih okupljanja u Nemačkoj i Holandiji izvesno je da će trke Moto GP šampionata u toj zemlji uskoro biti odložene.

Prvih osam trka sezone već je ili odloženo ili otkazano, a trke na stazama „Sahsenring“ i „Asen“ u junu sledeće su na udaru.

Povezano

I u Nemačkoj i Holandiji zabranjena su javna okupljanja do 1. septembra, a kao glavni razlog navodi se da bi u suprotnom došlo do rizika velikog i brzog širenja virusa.

Za sada je jedino Velika nagrada Katara, kojom je trebalo da startuje Moto GP šampionat, otkazana, dok su ostale trke pomerene. Trke u preostale dve klase, osim kraljevske, održane su u Dohi, pošto su svi vozači i članovi timova već bili tamo zbog testiranja kada su stupile na snagu oštrije mere prilikom ulaska u Katar iz određenih zemalja.

Dorna, koja vodi šampionat, prilikom prvih odlaganja trka je objavljivala nove verzije kalendara, ali je potom odustala od toga. Prva sledeća trka koja je na rasporedu je Velika nagrada Finske koja je zakazana za 12. jul, a potom sledi četvoronedeljna pauza do trke u Češkoj.