Pedrosa se predomislio, hteo bi specijalnu pozivnicu

Moto GP 22. apr 202018:22 > 18:27
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Španski motociklista Dani Pedrosa rekao je da bi razmotrio povratak u MotoGP šampionat uz specijalnu pozivnicu ukoliko bi KTM od njega tražio da testira motor u uslovima trke.

Pedrosa se povukao na kraju sezone 2018. posle 13 godina u Repsol Hondi, a u tom periodu je upisao 31 pobedu i tri puta bio vicešampion. U međuvremenu je preuzeo ulogu test vozača austrijskog tima i imao je ključnu ulogu u razvoju ovogodišnjeg motora. Međutim, iako je više puta negirao da bi želeo da dobije specijalnu pozivnicu, a čak odbio da se vrati kada je Žoanu Zarku prošle godine uručen otkaz, izgleda da se predomislio, ali naglašava da su male šanse za to.

Povezano

U ovom trenutku ne razmišljam o tome“, rekao je Pedrosa za španski DAZN, „Potrebno je raditi na motoru, testiramo pojedinačne delove, a u trci još nismo to uspeli. Osim ako koristite motor za sledeću godinu koji bi imao koristi od testiranja u uslovima koje možete da dobijete samo u trci, onda da“.

Sezona u MotoGP šampionatu je trenutno zbog pandemije koronavirusa na čekanju, a da je sve bilo kako treba Horhe Lorenco, koji se povukao na kraju prošle sezone, pojavio bi se na Velikoj nagradi Katalonije na Jamahi, uz specijalnu pozivnicu. Odlaganje te trke dovelo je do mogućnosti da se Lorenco i Pedrosa nađu ponovo na istoj stazi u trci.

Ne znam koji su njegovi motivi, da li želi to da bi isprobao neke stvari ili je to lična želja da se trka ili oba. Ali, jasno je da je drugačije izaći na stazu na motoru koji već funkcioniše i samo morate da naučite stazu. Međutim, za šampionat i navijače je dobro videti Lorenca ponovo na motoru. To da se naše specijalne pozivnice podudare će biti teško. U principu, ja se ne bih vratio, to nije u skladu sa projektom KTM, ali ako se veruje da bi to moglo da bude od koristi za razvoj motora razgovaraćemo o tome“, istakao je Pedrosa.