"MotoGP krajem jula, bar 10 do 12 trka do kraja sezone"

Moto GP 1. maj 202013:54 > 14:00
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta je u sredu govorio za sajt MotoGP, a tada je pričao o mogućem datumu za početak šampionata u MotoGP kategoriji odnosno nastavku za Moto2 i Moto3 kategoriju.

Ono što sve naravno najviše zanima je kada će početi MotoGP šampionat. Karmelo Espeleta kaže da je ideja da se vozi krajem jula.

Povezano

 „Još treba da se odluči gde i kada bi mogla da bude prva trka. Sigurni smo da će se u Evropi voziti do novembra, a videćemo i šta će se dešavati sa neevroopskim trkama koje bi mogle da se možda voze posle novembra. U najgorem scenariju, ako ne bude moguće putovati van Evrope, onda ćemo imati šampionat od bar 10 do 12 trka između kraja jula i novembra„, rekao je šef Dorne Karmelo Espeleta.

Razmatramo i mogućnost da se održi i više trka na istoj stazi. Možda da napravimo dve uzastopne trke na istoj stazi„, dodaje Espeleta.

On poručuje da često razgovara sa vozačima i da sluša njihova mišljenja, a dodaje i da će Dorna obezbediti 10 hiljada testova za koronavirus. Takođe je rekao da je moguće da će se trke organizovati sa 1600 ljudi na stazi, a da pri tom tu nema mesta za novinare.