Janone: Kao da vam je devojka u krevetu sa drugim…

Moto GP 2. maj. 202016:23 > 16:25
Podeli:
REUTERS/David W Cerny

Italijanski motociklista Andrea Janone rekao je da je zahvalan jer se u Apriliji nisu odlučili za lakše rešenje i raskinuli ugovor sa njim pošto mu je izrečena suspenzija na 18 meseci jer je pao na doping testu.

Početkom aprila objavljeno je da je Janone suspendovan na godinu i po dana pošto je na Velikoj nagradi Malezije prošle godine bio pozitivan na zabranjeni anabolički steroid. 30-godišnji Italijan je negirao krivicu i najavio da će se žaliti Sudu za arbitražu u sportu.

Povezano

Iako je šef Aprilije Masimo Rivola prethodno najavio da će duža suspenzija označiti kraj saradnje sa Janoneom, italijanski tim je stao uz svog vozača i kaznu koja mu je izrečena okarakterisao „apsurdnom“. Sezona u Moto GP šampionatu je trenutno na čekanju, što znači da bi Italijan mogao da zadrži mesto u slučaju uspešne žalbe, a da je akcija počela u timu bi ga zamenio Bredli Smit.

Apriliji moram da se zahvalim jer nisu odustali od mene, sve vreme su verovali u moju nevinost. Bilo bi lakše za njih da su me ostavili na cedilu i angažovali drugog vozača, ima ih mnogo koji bi rado zauzeli moje mesto. Da je bilo tako našao bih se sam u ovoj apsurdnoj situaciji i bilo bi mi teže“, istakao je Janone za „Motosprint“.

Janone je otkrio da mu je mnogo značilo to što je bio pozvan da učestvuje u zvaničnom predstavljanju novog motora Aprilije pred početak testiranja u Kataru, iako je morao da ode ranije nazad.

Kada sam otišao u Katar, Rivola je od mene tražio da ostanem još jedan dan, ali sam ga molio da mi dozvoli da odem prvim slobodnim letom te večeri. Bio sam u situaciji da nisam bio ključni igrač, nisam mogao da sednem na motor na kojem smo radili cele godine, a koji ima potencijal, i to je bilo bolno. Izgledalo je kao da vam je devojka sa drugim u krevetu ped vama. To je najgora stvar koja može da se desi. Bio sam pomalo ljubomoran i zato sam želeo da se distanciram. Kao što kažu – daleko od očiju, daleko od srca. Ali, poziv da učestvujem u predstavljanju znači da je Apriliji stalo do mene. Tako nešto ću teško ikada zaboraviti. Možda im drugi ne daju na važnosti, ali je meni vredno“, naglasio je Janone.