Lorenco uveren u Janoneovu nevinost

Moto GP 6. maj. 202016:58 > 17:04
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco pružio je podršku Andrei Janoneu, kojem je izrečena suspenzija na 18 meseci jer je pao na doping testu.

Vozač Aprilije je suspendovan jer je na Velikoj nagradi Malezije bio pozitivan na anabolički steroid, ali je od tada više puta naglasio da ga nije svesno uneo u svoj organizam. Disciplinska komisija Svetske motociklističke federacije je delimično prihvatila Janoneovu odbranu da je steroid bio u kontaminiranom mesu koje je jeo, ali ga nije u potpunosti oslobodila krivice. Italijan je najavio da će se žaliti Sudu za arbitražu u sportu, ali je taj proces trenutno na čekanju.

Povezano

Lorenco je u utorak na Instagramu objavio sliku sa Janoneom i tom prilikom napisao da veruje da je njegov rival fundamentalno nevin.


U ponedeljak smo se prošetali pored jezera i malo popričali. Smejali smo se sećajući se nekih anegdota, a takođe sam se raspitivao o njegovom problemu. On jedini zna istinu, ali dok sam ga slušao uvideo sam koliko je iskren i njegovi argumenti su me ubedili. Kao i svi, sigurno je Andrea pravio greške u prošlosti, ali mislim da ovoga puta ’greška’ nije bila voljna. Zato se nadam da će što pre dobiti dozvolu da radi ono što zna najbolje. Možete da volite njegov karakter ili ne, ali je jasno da ima talenat i brzinu. I kao što sam rekao već: ’Talenat se niti kupuje, niti zaboravlja’“, naglasio je Lorenco.


Sam Janone je nedavno u jednom intervjuu otkrio da su Lorenco i Maverik Vinjales jedini vozači koji su ga kontaktirali otkako mu je suspenzija potvrđena.

Mogu da vas uverim da ću kada se vratimo trkanje na sastanku Bezbednosne komisiji prvi pokrenuti to pitanje i zatražiti da se promene pravila jer je to nešto čime moramo da se pozabavimo. I to kažem zbog dobrobiti svih vozača, ne samo mene“, istakao je Janone.