Espeleta: Kalendar za GP sezonu možda početkom juna

Moto GP 8. maj 202019:32 > 19:36
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U četvrtak je objavljeno da je Dorna, u saradnji sa lokalnim vlastima Andaluzije i Hereza, podnela zahtev Vladi Španije za dozvolu da krajem jula na stazi Herez - Anhel Nieto budu održane dve trke Moto GP i jedna trka Superbajka.

Karmelo Espeleta, izvršni direktor Dorne, u petak je objasnio da je predlog ponet Vladi Španije i da će u skladu sa odlukom vlasti biti pravljeni i protokoli za održavanje trka na stazi u Herezu.

„Imaćemo razgovor sa njima sledeće sedmice nakon niza sastanaka i tada ćemo znati da li postoji mogućnst da ovaj plan sprovedemo u delo“, rekao je Espeleta.

Prvi čovek Dorne potvrdio je da predlog koji je napravljen uključuje i organizovanje testova za sve tri katergorije i da bi test vožnje bile obavljene u sredu, sedmicu pre prve trke.

Radi se i na pravljenju kalendara za ovu sezonu:

„U sličnim smo razgovorima i sprovodimo slične procedure za različite zemlje u koje želimo da idemo. Možda ćemo u prvoj polovini juna moći da imamo kalendar. Razmatramo različite mogućnosti i takođe čekamo i kalendar Formule 1 jer pokušavamo da izbegnemo poklapanja sa Formulom 1 iako će to biti izuzetno teško zbog kratkog vremena koje imamo na raspolaganju“, rekao je Espaleta u kratkom video intervjuu objavljenom na zvaničnom Moto GP sajtu.

Što se tiče Moto GP trka, predloženi su termini 19. i 26. jul. Za trku Superbajka predložen je 2. avgust.