MotoGP sezona sve bliža – odluka sledeće nedelje

Moto GP 9. maj 202011:50 > 11:55
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Prvi čovek Dorne, koja vodi Svetski šampionat u motociklizmu, Karmelo Espeleta najavio je da će Vlada Španije naredne nedelje doneti odluku da li će sezona Moto GP šampionata početi u julu u Heresu.

Dorna je zajedno sa Vladom pokrajine Andaluzije i gradom Heresom pre nekoliko dana poslala predlog španskim zvaničnicima za održavanje dve trke Moto GP šampionata na stazi “Anhel Nijeto” – 19. i 26. jula. Te dve trke, koje bi bile održane kao Velika nagrada Španije i Velika nagrada Andaluzije, označile bi početak sezone u kraljevskoj klasi, pošto su preostale dve trke već započele šampionat u Kataru, pre nego što je pandemija koronavirusa paralisala gotovo ceo svet.

Povezano

Čekamo zvanični odgovor španske Vlade po ovom pitanju. Verujem da ćemo tokom naredne nedelje biti u stalnom kontantu sa njima posle raznih sastanaka, a potom ćemo dobiti konačan odgovor da li je moguće održavanje trka po našem planu”, istakao je Espeleta.

Do sada je ukupno 11 trka ovogodišnjeg šampionata ili odloženo ili otkazano, a prva sledeća trka koja je u planu, a do sada nije doživela takvu sudbinu je Velika nagrada Češke koja je zakazana za 9. avgust. Otkazane su trke u Kataru, Nemačkoj, Holandiji i Finskoj, dok je za ostale ostavljen prostor da bu mogle da budu nadoknađene kada se bude znala tačna situacija u svakoj od zemalja po pitanju koronavirusa, ali i mera koje su na snazi. Zbog toga za sada se ne zna kako bi sezona mogla da izgleda, ali Espeleta kaže da će mnogo toga zavisiti i od Formule 1.

Pored Moto GP šampionata, Heres bi trebalo da ugosti i Svetski superbajk šampionat prvog vikenda avgusta, a to bi bila druga trka sezone, pošto je ona startovala u Australiji krajem februara.

Svakako, kad god da sezona u Moto GP šampionatu počne, a nastavi se u preostalim klasama, kompletnu akciju ćete moći da pratite na Sport Klubu.