Espeleta o kalendaru: Do kraja jula o trkama van Evrope

Moto GP 11. jun 202014:30 > 14:32
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Šef Dorne Karmelo Espeleta je govorio o novom, revidiranom kalednaru za sezonu 2020. u svetskom šampionatu u motociklizmu. On poručuje da se o trkama van Evrope za sada ne zna mnogo i da će one, ako se budu vozile, sigurno imati publiku.

U četvrtak je Dorna predstavila revidirani kalendar koji će imati 13 evropskih trka. Voziće se od 19. jula kada je prva trka u Heresu, nedelju dana kansije će biti i druga, a još će biti trka u Brnu, Špilbergu, Le Manu, Barseloni, Aragonu i Mizanu. Voziće se dva puta u Austriji, Aragonu, Mizanu

Naprono smo radili i mi i promoteri i konačno smo uračunali sve mogućnosti. Kada smo imali odobren protokol onda smo mogli da predložimo kalendar. Imamo staze gde ćemo ponavljati trke u dve nedelje jer je to lak potez kako bi smo bili u skladu sa protokolom ali opet ima staza na kojima će biti jedna trka. Shvatili smo da možemo da imamo 13 trka i onda da probamo da idemo van Evrope. Te trke moraju da budu potvrđene pre kraja jula, a imamo dogovor da šampionat ne može da se završi posle 13. decembra. Moraćemo da odlučimo koje trke ćemo voziti i odlučićemo da li ćemo imati sve te neevropske trke. To ćemo znati pre kraja jula„, rekao je Karmelo Espeleta dodavši da Dorna mora da čeka razvoj pandemije kako bi se te trke održale.

Već smo rekli, da bismo imali te trke van Evrope, one moraju biti sa publikom. Videćemo kakvo bude stanje u SAD, Argentini, Maleziji i Tajlandu i onda da vidimo da li je moguće staviti ih u kalendar„, poručuje prvi čovek Dorne dodavši da je moguće da se sezona završi u Maleziji.

Espeleta je dodao da će biti pet trka MotoE kategorije. Voziće se dva puta u Heresu, dva puta u Mizanu i jednom u Le Manu.