Lorenco: Ne idem u Dukati

Moto GP 30. jun. 202021:06 > 21:11
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco negirao je glasine da bi sledeće godine mogao da vozi za Dukati, ali je istakao da veruje da je sposoban da osvoji još jednu titulu ako bi imao pravo oruđe za to.

Španac se na kraju prošle sezone povukao iz Moto GP šampionata posle niza povreda i loših rezultata na Repsol Hondi. Svoje najbolje rezultate Lorenco je ostvario kao vozač Jamahe, na kojoj je za devet sezona osvojio tri titule, a potom je prešao u Dukati, međutim, navikao se na motor tek kada je italijanski tim odlučio da ga ne zadrži, pa je utočište našao u Hondi.

Povezano

Lorenco se tokom zime vratio u Jamahu, kao test vozač, i dobio je specijalnu pozivnicu za Veliku nagradu Katalonije, pre nego što je pandemija koronavirusa odložila početak sezone. Takođe, zbog pandemije je odlučeno da do kraja ovogodišnjeg šampionata budu ukinute ’vajld karte’.

U međuvremenu je Lorenco kratko dovođen u vezu sa Petronas Jamahom, a potom su se pojavile glasine o povratku u Dukati zbog zastoja u pregovorima između tima i Andree Dovicioza. Međutim, u intervjuu za zvanični sajt šampionata, španski motociklista je negirao te navode.

To nije istina. Istina je da imam veoma dobar odnos sa Điđijem Dal’Injom, još otkako smo pobeđivali zajedno na Derbiju u klasi do 125 kubika, osvojili smo potom dve titule u 250 kubika, i verujemo jedan u drugoga. Imamo ljudski odnos, pozvao me je za rođendan, razgovarali smo o životu i porodici, ni o čemu više, ničemu profesionalnom“, rekao je Lorenco.

Lorenco je istakao da iako se povukao krajem prošle godine, i dalje nije siguran da je to baš bio kraj.

U ovom trenutku izuzetno uživam u onome što nisam mogao da radim kada sam bio profesionalni vozač, ali ne mogu da kažem da mi ne nedostaje osećaj posle pobede i proslave sa timom. Zato sam rekao da ukoliko se pojavi prilika, ako stigne poziv da se borim za titulu, saslušaću i analizirati, jer je ono što me tera da ustanem ujutru i čini me motivisan jesu pobede“, istakao je Španac i dodao, „I dalje verujem da sam sa 33 godine i dalje sposoban, sa pravim oruđem, da osvojim titulu. Za sada taj poziv nije stigao, pa ne mogu da procenim situaciju u ovom trenutku. Za mene postoje samo dve mogućnosti za to pravo oruđe – Jamaha, koja  je manje ili više odredila svoje vozače za 2021. i Dukati. Nema više prilika“.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Španije 19. jula i moći ćete da ga pratite na Sport Klubu.