Doviciozo razmišlja o godinu dana pauze

Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Menadžer Andree Dovicioza Simone Batistelja rekao je da bi vozač Dukatija mogao da pauzira godinu dana ukoliko ne postigne dogovor sa italijanskim timom.

Pregovori dve strane traju već dugo, pošto Dukati želi da promeni uslove ugovora zbog kraćeg ovogodišnjeg šampionata, pa tako i smanji platu Doviciozu zbog posledica pandemije koronavirusa. Batistelja je prošlog meseca rekao da je 99 odsto siguran da će dogovor biti postignut, ali su pregovori zastali pošto u italijanskom timu čekaju da prođe nekoliko trka pre nego što ih nastave.

Povezano

Problem za Dovicioza je to što je pre nekoliko dana doživeo povredu ramena u padu tokom treninga motokrosa, zbog čega je još pod znakom pitanja za prvu trku sezone, Veliku nagradu Španije 19. jula. Ukoliko pregovori propadnu, Batistelja kaže da će Italijan razmotriti pauzu.

To je ozbiljna opcija. Ukoliko se naši uslovi ne ispoštuje, Andrea ne bi nastavio dalje. Ne razmatra o povlačenju, oseća da je jak, da je u najboljoj formi života. Istina je da ako ne postoji zanimljiv projekat, voljni ste da čekate dok se ne pojavi. To ne znači da će se povući, već da nema tim i da će čekati neki zanimljiv projekat”, istakao je Batistelja.

U slučaju da se odluči za tu opciju, Doviciozove opcije za 2022. su limitirane, pošto su Honda, Jamaha i Suzuki već postigli dogovore za vozače za naredne dve sezone. Džek Miler, koji stiže u fabrički Dukati, ima ugovor na jednu godinu.

Batistelja je istakao da Dovi jeste razmatrao KTM, koji je u međuvremenu potvrdio svoje vozače, ali je naglasio da Italijan nema budućnost tamo.