Poseban povod za posebne kacige braće Markes u Heresu

Moto GP 9. jul. 202012:45
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozači Honde Mark i Aleks Markes nosiće posebne kacige na prvoj ovogodišnjoj trci u Heresu u znak solidarnosti sa svima koji se bore protiv virusa korona.

Dizajnom kaciga odaje se počast celokupnom društvu koje i dalje pati zbog pandemije virusa korona.

„Zajedno idemo napred“ je slogan koji je ispisan na kacigama, a cilj je da se pošalje poruka solidarnosti, zahvalnosti i nade.

Oba vozača će pokloniti kacige, rukavice i čizme koje će nositi tokom svoje prve zajedničke trke u ‘kraljevskoj kategoriji’. Oprema će biti prodavana na onlajn aukciji, koja će početi 17. jula u podne, a završiće se 27. jula u 20 časova. Sav zarađeni novac biće doniran Crvenom krstu.

„Posle dva i po meseca izolacije i pošto sam videokakvu krizu je izazvao COVID-19, želeo sam da odam počast ljudima koji su patili i koji i dalje pate zbog pandemije. Posle mnogo razmišljanja i razgovora sa Aleksom, smislili smo da je najbolja opcija da napravimo kacige sa posebnim dizajnom, koje će posle trke završiti na aukciji„, rekao je Mark.

Sponzor španskih vozača ‘Allianz Seguros’ pridružiće se inicijativi braće i doniraće 250 kompleta medicinske opreme za zdravstvene radnike.

Prva trka u Heresu na programu je 19. jula, a moći ćete da je pratite na našim kanalima.