"Nedostajao mi je zvuk motora"

Moto GP 15. jul 202019:54 > 19:57
Mirco Lazzari gp/Getty Images

U Heresu je na stazi “Anhel Nijeto“ održan drugi deo testiranja pred prvu Moto GP trku sezone, a izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta oduševljen je što se trke vraćaju na glavnu scenu.

Zaista, kad sam stigao jutros i čuo buku motora … to je nešto što mi je sve ovo vreme nedostajalo! Nalazimo se u situaciji u kojoj želimo da budemo: da se trke održavaju„, rekao je Karmelo Espeleta za sajt MotoGP.

Povezano

Poslednja četiri meseca prošla su u iščekivanju, ali su sad svi zadovoljni i spremni da se takmiče i uživaju. Posebno se naglašava da je ovaj sport posvećen žrtvama Covid-19 i svima onima koji neumorno rade na spašavanju života širom sveta.

To nam je glavni cilj. Moramo da nastavimo, i ove trke želimo da iskoristimo kao omaž svima onima koji su pogođeni koronavirusom i ljudima koji rade kako bi nam pomogli da se probijemo. Ovo je naš doprinos svima njima i to će nam svima biti cilj tokom čitave sezone„, dodaje Karmelo Espeleta.

On je iskoristio priliku da sve zamoli da vode računa o svim merama koje postoje, da budu strogi „jer je virus nešto opasno i važno je da se čuvamo“, kazao je Espeleta i poručio navijačima:

 „Televizija je ove godine presudna za nas, jer će svi ovde videti trke. Samo se nadam da će biti dobre kao i prošle godine. To je najvažnije, za nas je jako važno osigurati da sport i nastup budu kakvi su bili pre pandemije„.

Trka za Veliku nagradu Španije na programu je u nedelju od 14 sati, uz direktni prenos na Sport klubu.