Kvartararo: Ne pobeđuje se svaki put prvi put

Moto GP 19. jul. 202016:27 > 16:32
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Francuski motociklista Fabio Kvartararo rekao je da je izuzetno ponosan posle svoje prve pobede u kraljevskoj klasi, posebno jer trkački vikend nije bio savršen.

Vozač Petronas Jamahe je slavio na Velikoj nagradi Španije kojom je startovao ovogodišnji Moto GP šampionat, pošto se oporavio posle lošeg starta i na najbolji način iskoristio greške rivala.

Povezano

Trka je bila teška, nisam dobro startovao, bio sam u jednom trenutku peti, iza Banjaje i Milera, a kada ste iza Dukatija teško je postići pravu brzinu u krivinama, posebno posle poslednje. Bilo je teško sustići Maverika, on je napravio grešku, ja sam je iskoristio. Čudno sam se osećao, prijanjanje nije bilo dobro u subotu, znali smo da će biti još lošije posle Moto2 trke, ali niko nije očekivao baš toliko. Bili smo mnogo sporiji u odnosu na kvalifikacije, bilo je teško razumeti stazu, ali je pobeda najvažnija“, naglasio je Kvartararo,Sada možemo da uživamo, ne pobeđuje se svaki put prvi put, a od ponedeljka se spremamo za sledeću trku“.

Kvartararo je trijumfom u Heresu postao prvi Francuz posle 21 godine koji se našao na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. Prethodno je na Velikoj nagradi Valensije 1999. slavio Režija Lakona.

Ponosan sam, posebno jer nam je ovo bila prva trka na motoru za ovu godinu. Nisam se osećao dobro kao na prošlogodišnjem, ali sam naučio mnogo. Sjajan je osećaj“, naglasio je Kvartararo.


Pored Kvartararovog trijumfa prvu trku sezone obeležio je i težak pad Marka Markesa, koji je zadobio prelom nadlaktične kosti ka ramenu, zbog čega će morati na operaciju. Mladi Francuz kaže da ga nije začudila agresivna vožnja aktuelnog šampiona posle greške u prvih nekoliko krugova, kada je pao na 15. poziciju, ali je poželeo brz oporavak svom rivalu.

Mark je bio impresivan tokom zagrevanja, ali su se uslovi promenili. Meni je bilo teško da razumem stazu, ali njegov pristup je takav. Nisam video mnogo šta se desilo, koncentrisao sam se na svoju trku. Nadam se da će se brzo oporaviti“, naglasio je Kvartararo.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja već narednog vikenda, takođe na Heresu, ali trkom za Veliku nagradu Andaluzije.