Aleks: Mark nije optimista po pitanju povrede

Moto GP 20. jul 202011:04 > 11:06
Podeli:
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Prvi Moto GP trkački vikend obeležila je povreda Marka Markesa, a njegov brat Aleks kaže da je svetski šampion ljut i da nije optimističan kada je povreda u pitanju.

Prve informacije o Markovoj povredi su da se radi o prelomu nadlaktične kosti, a lekar koji ga je pregledao na stazi sumnja da su možda povređeni i nervi u ruci. U svakom slučaju više će se znati u utorak kada Markes ide na operaciju.

Mlađi od braće Markes kaže da se zabrinuo čim je video brata na šljunku jer zna koliko je četvrta krivina brza i da pad u njoj obično znači i povredu.

Povezano

„Mark je ljut, nije optimista u vezi povrede. Ono što ga najviše nervira je činjenica da se već izborio za podijum, a onda se desila mala greška. Nije čak ni pao, ali je izgubio puno pozicija. Trebalo mu je dva kruga da očisti gume i ponovo nađe radnu temperaturu motora. Kada se vratio u ritam, nije očekivao da će moći da se bori za plasman iznad šeste pozicije. Kada sam ga video u šljunku, pomislio sam: ‘O, ne, to je brza krivina. Pad na tom mestu obično znači i povredu’. Bilo mi ga je žao, znam da se u prošlosti mnogo vozača povredilo u toj krivini. Ali, u ovom sportu se takve stvari dešavaju. Mark je poznat po tome što se brzo oporavlja. Nadam se da će tako biti i ovaj put, da će se vratiti još jači i da će izvući neke pouke“, rekao je Aleks Markes.