Honda ne menja Marka, upitnik pored Kračloua i Rinsa

Moto GP 20. jul. 202022:21 > 22:32
Podeli:
Reuters, Marcelo Del Pozo

Honda neće menjati povređenog Marka Markeza za Veliku nagradu Andaluzije u Heresu, koja je na programu već narednog vikenda.

Iako će aktuelni šampion propustiti drugu trku sezone, zbog teškog pada i loma nadlaktice u završnici španskog Gran prija voženog u nedelju, čelnici Honde odlučili su da ne popune upražnjeno mesto u ekipi, zbog eventualnih bodova za SP konstruktora.

Danas je objavljena i vest da bi Mark Markes trebalo da se vrati na stazu već na Velikoj nagradi Češke u Brnu, koja je na programu prvog vikenda avgusta, pod uslovom da mu nije ozbiljnije oštećen nerv u nadlaktici, što će se ustanoviti tokom sutrašnje operacija. To je najavio doktor Ćavijer Mir, koji će i operisati šestostrukog šampiona sveta u Moto GP klasi.

Povezano

Po saznanjima sajta Motosport, Repsol Honda će imati samo jednog vozača na drugoj trci u Heresu, Markovog mlađeg brata Aleksa Markesa.

Zanimljivo je i to da će Mark prvi put propustiti trku Moto GP šampionata, od kada je član „elitne divizije”.

Za sada je nepoznato i to da li će LCR Honda zameniti Kala Kračloua, koji će u utorak operisati slomljeni zglob, posle pada na nedeljnoj „warm-up” sesiji.

Pobednik tri trke u Moto GP šampionatu, proći će detaljne lekarske preglede do prvih treninga, iako je on sam najavio da će voziti trku u nedelju, a zanimljivo je i to da su ga organizatori najavili na konferenciji za novinare, koja je na programu u četvrtak.

Neizvesnost će vladati i u ekipi Suzukija, koja čeka rezultate pregleda povređenog levog ramena Aleksa Rinsa, koji je pao u kvalifikacijama.